Hij koopt schildpadden op de voedselmarkt om ze terug te zetten in de zee, een echte held voor mishandelde dieren

Stelt u zich een wereld voor waarin elk individu een klein gebaar maakt om de fauna en flora te beschermen. Soms is één actie, één verlichte keuze, genoeg om het lot van een heel ecosysteem te beïnvloeden. Vandaag vertel ik het inspirerende verhaal van een man wiens liefde voor zeeschildpadden hem ertoe heeft aangezet een veranderaar te worden, bewijzend dat één individu een verschil kan maken. Laten we samen duiken in het verhaal van deze man die door zijn daden de titel van alledaagse held verdient.

De visserij op zeeschildpadden, een belangrijke kwestie

Onze planeet is een reservoir van biodiversiteit, maar vele soorten zijn bedreigd, en zeeschildpadden vormen daarop geen uitzondering. Helaas blijven de illegale visserij en de destructieve praktijken van de mens hun bestaan bedreigen. Elke illegale vangst is een slag tegen de biologische diversiteit, elk afval dat in zee wordt gegooid, een extra val voor deze majestueuze wezens.

Il achète des tortues sur le marché alimentaire pour les remettre en mer, un héros
Screenshot Facebook

Schildpadden worden soms gevangen om verschillende redenen, waaronder voor hun vlees of hun schild, en verkocht op voedselmarkten. Gelukkig, zolang er een kans op redding bestaat, is er hoop. En hier komt onze held in beeld in Papoea-Nieuw-Guinea, die ons door zijn actie toont dat alle hoop niet verloren is.

Een onverwachte aankoop voor een terugkeer naar zee

In Papoea-Nieuw-Guinea, waar de visserij op schildpadden nog niet verboden is, heeft Arron Culling een onconventionele maar effectieve methode aangenomen om deze plaag tegen te gaan. Met een vriend bezocht hij een lokale markt en ontdekte daar twee prachtige zeeschildpadden, bestemd voor een ongunstig lot.

Il achète des tortues sur le marché alimentaire pour les remettre en mer, un héros
Screenshot Facebook

Voor ongeveer 40 dollar werden deze twee zielen gered van menselijke consumptie. Arron en zijn vriend ondernamen vervolgens de taak om de schildpadden terug naar de oceaan te brengen, hun natuurlijke habitat, een reis van enkele kilometers die nieuw leven inblies in deze twee wezens.

Il achète des tortues sur le marché alimentaire pour les remettre en mer, un héros
Screenshot Facebook

De bevrijding van deze schildpadden symboliseert een daad van conservatie, een voorbeeld dat als iedereen zich inzet, zelfs bescheiden, de toekomst van deze dieren radicaal anders kan zijn.

Herhaalde helden voor een betere wereld

Arron Culling en zijn partner zijn niet aan hun proefstuk toe. Het redden van schildpadden is voor hen een terugkerende missie geworden, aandacht en bewondering trekkend. Alledaagse helden die bewijzen dat individuele betrokkenheid een collectieve impact kan hebben.

Il achète des tortues sur le marché alimentaire pour les remettre en mer, un héros
Screenshot Facebook

Hoewel de wetgeving wereldwijd niet uniform is met betrekking tot de bescherming van soorten, blijkt de strategie van Arron, om schildpadden te kopen en vervolgens vrij te laten, een effectieve en directe manier te zijn om voor een goede zaak te handelen. Een prachtige les in menselijkheid en actieve ecologie.

Jaguarondi: de kleine katachtige met een otterachtige uitstraling en een verbazingwekkend stemvermogen

Foto van auteur
Ik heb al van jongs af aan een passie voor dieren en moest helaas om gezondheidsredenen stoppen met mijn studie tot dierenarts. Nu ik schrijfster ben geworden, wil ik mijn passie en ontdekkingen met jullie delen.
Startpagina » Dieren Nieuws » Hij koopt schildpadden op de voedselmarkt om ze terug te zetten in de zee, een echte held voor mishandelde dieren